Știați că?
Orașul care numără în urși panda
Baza de Cercetare Chengdu și munții din jurul acesteia ancorează un program de conservare care a ajutat la creșterea populației de panda uriașă sălbatică la aproximativ 1.860 de animale, suficient pentru ca specia să fie retrogradată de la Periclitat la Vulnerabil în 2016.
Aproximativ trei sferturi dintre ei trăiesc în pădurile de bambus din Sichuan, la câteva sute de kilometri de oraș; restul locuiește în provinciile învecinate Shaanxi și Gansu.
Ceasul: Chengdu păstrează UTC+8 împreună cu restul Chinei, în ciuda faptului că se află suficient de departe spre vest încât amiaza solară sosește în jurul orei 13:00. Vara soarele nu apune decât după ora 20:00.