Vidste du det?
Byen, der tæller i pandaer
Chengdu Research Base og bjergene omkring den er omdrejningspunkt for et bevaringsprogram, der har været med til at øge bestanden af vilde kæmpepandaer til omkring 1.860 dyr, nok til at arten i 2016 blev nedklassificeret fra truet til sårbar.
Omkring tre fjerdedele af dem lever i bambusskovene i Sichuan, inden for et par hundrede kilometer fra byen; resten lever i naboprovinserne Shaanxi og Gansu.
Uret: I Chengdu gælder UTC+8 ligesom i resten af Kina, selv om byen ligger så langt mod vest, at solen først står højest omkring kl. 13.00. Om sommeren går solen først ned lige efter klokken 20.00.